Sprej na medvede MACO STOP Extreme 10% OC, 1.4% MC hmla

44,90 

MACO STOP Classic Hmla je obranný sprej, ktorý predstavuje jednu z najúčinnejších foriem ochrany pred útokmi medveďov a iných veľkých zvierat. Tento produkt bol navrhnutý a vyvinutý na Slovensku, čo z neho robí jedinečný a vysoko kvalitný nástroj prispôsobený potrebám našich regiónov.

MACO STOP Extreme je vysoko účinný obranný sprej navrhnutý na ochranu pred útokmi medveďov a iných veľkých zvierat. Tento slovenský výrobok poskytuje spoľahlivú ochranu v kritických situáciách, kde je potrebná rýchla reakcia. Dostupný v dvoch variantoch (150 ml a 300 ml), MACO STOP Extreme vytvára hustú hmlu, ktorá účinne zasiahne cieľ a spôsobí mu intenzívne nepohodlie, čím znižuje agresivitu zvieraťa.

 

Mechanizmus účinku

MACO STOP Extreme funguje na princípe vyvolania silného diskomfortu u zvieraťa po aplikácii spreja. Účinné látky obsiahnuté v spreji sú špeciálne formulované na dráždenie citlivých zmyslov medveďa – oči, nos a dýchacie cesty. Táto okamžitá reakcia spôsobuje, že medveď dezorientovaný bolesťou a podráždením rýchlo opúšťa miesto konfliktu, čo umožňuje užívateľovi bezpečne sa vzdialiť.

Sprej sa uvoľňuje vo forme hustej hmly, ktorá má dosah až 8 metrov, čo umožňuje zasiahnutie cieľa aj v stresových situáciách, keď môže byť presné zameranie ťažké. Tento široký rozsah pokrytia zvyšuje šance na úspešné odvrátenie útoku, najmä pri náhlom stretnutí so zvieraťom.

Bezpečnosť a účinnosť

MACO STOP Extreme je produkt testovaný v reálnych podmienkach, čo zaručuje jeho spoľahlivosť. Podľa štúdie Smith et al. (2006) správne použitie spreja na medvede odvrátilo alebo zastavilo útok v 92 % prípadov medveďa hnedého, čo podčiarkuje jeho efektivitu a bezpečnosť. Tento sprej je navrhnutý tak, aby fungoval aj v extrémnych klimatických podmienkach, ako sú chlad, dážď či vietor. Jeho formulácia je odolná voči UV žiareniu a ďalším vonkajším vplyvom, čo zabezpečuje dlhodobú účinnosť.

Kompaktné a praktické balenie

MACO STOP Extreme je dostupný v dvoch rôznych objemoch – 150 ml a 300 ml. Kompaktná verzia 150 ml je ideálna pre kratšie výlety a ľahké prenosenie, zatiaľ čo väčšia verzia 300 ml poskytuje predĺženú ochranu a viacero aplikácií. Oba varianty sú navrhnuté tak, aby sa ľahko zmestili do batohu, kapsy alebo sa dali pripevniť na opasok, čo zaručuje ich rýchlu dostupnosť v prípade potreby.

Využitie v rôznych situáciách

Sprej MACO STOP Extreme je univerzálny nástroj na ochranu v prírode. Jeho použitie je vhodné v rôznych situáciách, kde hrozí stret s medveďmi, vrátane:

  • Turistika a kempovanie: Zabezpečte si ochranu pred nečakanými stretnutiami s medveďmi na turistických chodníkoch alebo v kempoch.
  • Poľovníctvo: Spoľahlivý partner pri love a manipulácii s ulovenou zverou v oblastiach, kde sa vyskytujú medvede.
  • Horolezectvo: Kľúčový prvok bezpečnosti pre horolezcov v odľahlých a divokých oblastiach.
  • Práca v teréne: Nevyhnutný nástroj pre lesníkov, výskumníkov a ďalších profesionálov pracujúcich v teréne, kde je možný kontakt s medveďmi.

 

 

Technické špecifikácie

  • Objem: 150 ml alebo 300 ml
  • Forma aplikácie: Hmla s vysokou hustotou
  • Účinné látky: OC Capsicum oleoresin 2%, špeciálne formulované dráždivé zložky určené na okamžité pôsobenie na zmysly medveďa
  • Rozsah účinnosti: Aplikácia na vzdialenosť 6-8 metrov
  • Teplotný rozsah použitia: -30°C až +50°C
  • Časová účinnosť: Okamžitý účinok, trvajúci niekoľko minút, poskytuje dostatok času na únik
  • Bezpečnosť: Neškodný pre životné prostredie a nezanecháva trvalé poškodenie na zvieratách

Výroba a pôvod

MACO STOP Extreme je hrdým slovenským produktom, navrhnutým a vyvinutým s dôrazom na potreby a podmienky stredoeurópskej prírody. Tento produkt využíva skúsenosti miestnych odborníkov na divokú zver, čím zabezpečuje jeho maximálnu účinnosť a prispôsobenie miestnym potrebám. Bol vytvorený s cieľom poskytnúť užívateľom maximálnu bezpečnosť, jednoduchosť použitia a dlhodobú spoľahlivosť pri pohybe v divočine.

Záver

MACO STOP Extreme je jedným z najspoľahlivejších a najefektívnejších riešení pre ochranu pred útokmi medveďov a iných veľkých zvierat. Jeho široké spektrum využitia a dlhodobá účinnosť ho robia neodmysliteľným doplnkom pre každého, kto trávi čas v prírode, najmä v oblastiach s vysokým výskytom medveďov. Či už sa chystáte na krátky výlet, dlhý pobyt v divočine, alebo potrebujete spoľahlivý nástroj na ochranu pri práci v teréne, MACO STOP Extreme je tým správnym riešením pre vašu bezpečnosť.

 

Objem v ml

Nákupný košík
Návrat hore